ceturtdiena, 2012. gada 6. septembris

Somija - Heureka

Aizvadītajā nedēļā vīriņš sagādāju lielisku iespēju aizbraukt uz Somiju, Helsinkiem.

Tā nu jaukā kompānijā ar vedēju ģimeni, sakrāmējām mantas, mašīnās iekšā un uz prāmi. Līdz Tallinai abi mazie nogulēja. Brauciens bija agrs bet vareni izdevies. Tallinā gaidot iebraukšanu mūsu "Superstar" kuģī mazie pamodās un M bija lielais jautājumu bums... Kas tas? - Kuģis. Ko viņš dara? - Tauvojās. Kapēc viņš tauvojās? - jo .... un tā ļoti, ļoti daudz kas un kapēc:) Iebraucām kuģī un devāmies uz kajīti. Vīriņš bija parūpējies par jauku kajīti augšējā kuģa stāvā, kur pa logu varējām ik pa brīdim paskatīties uz garām peldošajiem kuģiem. Kajītē, pēc garā ceļa mašīnā E mūs pārsteidza ar ilgo staigāšanu. Šķita, ka nu beidzot dabujusi kājas izlocīt, izbauda un pilnu klapi.
Nonācām Somijā pirms plkt.12. Otrā auto pasažieriem radās laba doma - pirms došanās uz viesnīcu aizbraukt uz zinātniski interaktīvo centru - HEUREKA. Ok. Braucam.

Ieejam iekšā un nolemjam, ka iesim apskatīt ekspozīcijas un šoreiz izlaidīsim planetārija apmeklējumu. Nopērkam biļetes, uz rokas dabūjam aprocīti un varam doties.
Ieejot iekšā redzam daudz dažādu zinātnisku eksperimentu un interesantu faktu. Varam paklausīties dažādu tautu valodas, kontrolēt luksaforus virtuālajai pilsētai, izbaudīt zemestrīci, redzēt skaņas radīto vēja plūsmu u.c. Izmantojām iespēju arī iegravēt mūsu portretu monētas. 

Otrā telpā  varējām vērot globālās sasilšanas sekas. Tas jo īpaši patika M, jo varēja brist pa telpu, kura ir pilna ar apmēram 20cm dziļu ūdeni. Trešajā telpā nonācām pie nākotnes tehnoloģijām....Virtuālajiem restorāniem, monitoru robotiem un monitoriem, kuru vadībai vairs nav jāpieskaras ekrānam :) Ārpusē varējām apskatīt dinozauru izstādi, kuri arī kustējās un nedaudz biedēja M :) Kopumā pavadījām Heurekā apmēram 3h, lai arī sākotnēji šķita, ka šis pasākumsbūs uz kādu stundu.
Mums ļoti patika un noteikti gribētu tur aizbraukt velreiz, kad mazie būs nedaudz lielāki. Pēc izstādes nedaudz saguruši devāmies vakariņot un tas uz viesnīcu. Otrā dienā sadarījām citus ieplānotos darbiņus un braucām mājās. Mazie atkal turējās braši, lai arī mazā māsiņa bija jūtami sagurusi no ilgās braukšanas, kā rezultātā ik pa laikam modās ar raudāšanu. 


Vīriņš brauc pa trosi ar divritni.





Mūsējie sasēduši, dodas ceļā :)

Kāds uztaisa magnētisko rezonanci.

E iepirkās virtuālajā restorānā.

Pie dino :)




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru