pirmdiena, 2012. gada 27. augusts

Ūdens bumbiņas


  Gadu atpakaļ, ciemojoties pie vedējiem redzēju, ka meitenēm ir interesantas bumbiņas, kā stikliņi, tikai mīkstas. Kad nu M sasniedza vecumu, kad šādas lietas interesē un jau var uzticēt, tad palūdzu nopirkt  šo materiālu priekš mūsu aktivitātēm arī.
Sākotnēji bumbiņas ir cietas, diametrā šķiet kādi 3mm. Ieberam traukā, uzlejam nedaudz ūdeni un gaidam, līdz bumbiņas izaugs. Tās savu max izmēru iegūgt pēc 8h. Pa starpām M vairāka reizes jau iešļucināja roku traukukā, lai aptaustītu šo brīnumu.


Kad bumbiņas uzbriedinātas var sākties - taustes un darbšanās prieki.

Uzdevumi:

  • Ar karoti pārlikt bumbiņas darbošanās traukā. Kad bumbiņas pārliktas, M sākumā lika vienas krāsas bumbiņas, katru savā nodalijumā, tad otras krāsas bumbiņas un beigās pamīšus lillā, orandža.



  • Ar rokam ļāvu izņemt slidenās bumbiņas no ūdens. Tur bija liela un ilga bumbiņu spaidīšana :)



  • Mums nav lielā gaismas ekrāna, bet izlīdzījāmies ar ipad-u. Aptinu ar pārtikas plēvi un ik pa brīdim pamainot fona gaismas krāsu ļāvu darboties un skatīties uz bumbiņām. Lielās emicijas šis uzdevums sagādāja ieejot tumšajā vannasistabā:)


Un darbošanos bija jābeidz brīdī, kad pieslēdzās māsa. Arī māsa atzinīgi novērtēja bumbiņu sniegtās sensorās izjūtas. Jo laikā, kad darbojāmie, viņai bija 5 mēneši un tvertās bumbiņas veikli slīdēja cauri viņas pirktiņiem.


Pa visu laiku E izdevās paņemt 2 bumbiņas, kuras uzreiz sekoja mutes virzienā. Tad nu mūsu darbiņi tajā brīdī bija galā :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru