pirmdiena, 2012. gada 2. aprīlis

Marts

Nu jau pirmais pavasara mēnesis aizskrējis.

Šis ir bijis diezgan nogurdinošs mēnesis gan mums lielajiem, gan mazajiem, jo pārsvarā 4x nedēļā dažādu apstākļu dēļ nācās doties uz Rīgu. Rīgā, paralēli dažādiem darbiņiem ar bērniem protams nav iespējams pilnvērtīgi pavadīt laiku. Bet centīšos kompensēt visu nepadarīto - aprīlī.

Aizvadītais mēnesis man bija diezgan nogurdinošs, jo regulāri devos ne pie visai mīļa ārsta - zobārsta. Dēļ šīs aktivitātes bērnu un arī vīra darba ritms tikai diezgan sašķobīts, bet viņi godam tika galā.

Rīgā mazie bieži vien paliek kopā ar savu vecmāmiņu, kura ar lielu atsaucību un aizrautību ir gatava pieskatīt mazuļus.

Vislielākie sasniegumi protams ir mazajai E. Šomēness viņa 6,2 mēn. apsēdās uz sāniņa. Viņa ir ļoti neatlaidīga. Mēneša beigās ļoti viegli sāka aizkļūt līdz nospraustajiem mērķiem. Pārvietojas nostājoties četrrāpus, pievelkot kājiņas un aizšļūcot uz priekšu. E no 6 mēn. un 2 d. arī ir sākusi ēst papildēdienu. Pirmajā reizē ļoti patika ēšanas process, bet ne garša. Bet trešajā dienā sāka izēst visu daudzumu, ko piedāvāju. Sākām ēst ķirbi, pēc nedēļas pievienojām puķkāpostu un nu jau arī liekam klāt kāli. E ir braša ēdāja.

M ir ticis pie sava kalendāra, par ko ieraksts taps tuvākajās dienās. Ļoti daudz dzied...ļoti patīk dziesmiņa "Twinkle, twinkle little star". Ikreiz ieraugot manu telefonu saka, ka grib dzirdēt - pinkl, pinkl :) Šorīt īpaši pārsteidza, kad izdzirdēju, ka skatoties video angliski skaidrā izteiksmē sauca līdzi krāsas. Pagaidām tie ir tikai vārdi, bet ceru, ka tie paliks zemapziņā un atvieglos vēlāk valodas mācīšanos. Šomēness M ir iemācījies  - M, R, V, E un L burtus. Prot nosaukt viņu skaņu un atrast simbolus. Jo īpaši labi veicas ar M un R atrašanu dažādos vārdos. Braucot pa pilsētu uzreiz uzrakstos atros burtiņus un sajūsmā kliedz no auto aizmugurējā krēsla....mammu, mammu - Mmm vai arī tēta burtiņš :)

Pa lielam esam sadarijuši vairākus mazus darbiņus un pat nogrābuši, pirmo reizi, vecā gada lapas, bet biežo izbraucienu dēc neesmu spējusi aprakstīt ko un kā darijām. Mēģināšu šomēnes laboties un vairāk laika veltīt atkal mazajiem un kādam ierakstam blogā.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru