otrdiena, 2012. gada 5. jūnijs

E 8 mēneši



Nu jau tuvojas E 9. mēnesis. Īsumā par to, ko esam darījušas astoņu mēnesīšu vecumā.
   E šobrīd patīk viss, ar ko darbojas brālis. Mīļākā atrašanās vieta viņai ir viesistabā pie brāļa plauktiem, kur tiek revidēts knaģu trauks, griežamie koka dārzenīši un skaņu trauciņi. Šīs ir trīs top lietas, kuras E labprāt izņem no apakšējā plaukta un izliek pa visu izstabu :)
  Kā savu darbiņu viņai dodu piramīdu. olieku priekšā, noņemu rinķīšus un salieku atpakaļ. Tad ir E kārta. Viņai ļoti patīk noņemt rinķīšus, bet likt atpakaļ izskatās, ka pat prātā šobrīd nenāk. 
  Spēlējam paslēpes plaukstā. Ielieku sīku priekšmetu rokā un paslēpju. Tad atveru plaukstu un parādu E kas tur iekšā. Viņa parasti aizrautīgi skatās un smaida, kad atverot plaukstu tur parādās kāda lietiņa.
  Vel E patīk spēlēt lietu paslēpes. Nolieku kādu mantu uz grīda un apsedzu to ar lakatu. Parādu, ka ielūkojos zem lakata un tur ir manta. Kad E to redz, tad rāpo klāt un arī pati mēģina noņemt lakatu, lai tiktu pie mantas.
  Savos 8 mēnešos pēc savas iniciatīvas E ir sākusi attīstīt knaibļu satvērienu - satver priekšmetus ar rādītājpirkstu un īkšķi. Vienreiz ieraugot M koka puzles ar puļķīšiem, E pierāpoja klāt un sāka ņemt ārā puzles detaļas. Ap šīm puzlēm, kuras mums ir trīs E ik reizes pavada diezgan ilgu laiku.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru