piektdiena, 2012. gada 4. maijs

Skaņu trauciņi

    Ļooooti daudzos blogos biju redzējusi šo materialu un jau kādu laiciņu atpakaļ zināju, ka M arī tāds būs.
Viss ko atlika izdarīt bija izdomāt, kur un kādus trauciņus izmantot. Tad iedomājos par burbuļpūšanmajiem, kuri M ļoti patīk un parasti ir ļoti lielos kvantumos. Pārmaiņas pēc trauciņus nemetu ārā un rezultātā kopš janvāra mums ir iekrājušies 8 tukši truciņi.
Lieliski! No tiem dažas dienas atpakaļ arī tapa mūsu jaunais materiāls - skaņu trauciņi.
    Skaņu trauciņi ir materiāls, kas pilnveido bērna uzmanību, dzirdes sajūtu un atmiņu. 
No 8 trauciņiem 4 ir zili un 4 rozā, kurus sadalam pa pāriem, lai katrā pārī ir trauciņš no abām krāsām. Katrā pārī ir iebērts savs materiāls - prosa, manna, rīsi un auzu pārslas. Materiālus izvēlamies tādus, lai kratot trauciņus to skaņa atšķirtos.  Visi trauciņu saturi sver vienādi, mūsu gadijumā 60gr. Katram pārim apakšā ir uzlīmēti kontrolpunkti. Pirmajam pārim viens punkts, otrajam divi u.t.t.
    Sakārtoju trauciņus priekšā M divās krāsu rindās.


Uzdevums ir paņemt vienas krāsas trauciņu, pakratīt un ieklausīties radītajā skaņā. Tad meklēt tādu pašu skaņu otras krāsas trauciņos. Kad pārītis atrasts liekam to malā un meklējam nākamo.


Kad visi trauciņi salikti pa pāriem (mums tas gāja ilgi un diezgan haotiski, jo M kratīja visus, lika visur u.t.t. :) ), varam pārbaudīt precizitāti. Paceļam trauciņus un skatamies apakšā vai visi kontrolpunkti ir pareizi.

M kā jau vienmēr šai aktivitātei izgudroja savu versiju. Celt piramīdu, jaukt nost, celt, jaukt, celt.... šī nodarbe viņu nodarbināja krietni ilgāk, kā manis izvēlētā versija :)



Lai arī jums iezdodās!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru