trešdiena, 2012. gada 28. marts

Eksperiments ar papīra šķīdināšanu



     Parasti tualetes papīra ruļļu serdenes metu ārā, bet šoreiz uzmanību piesaistija uzraksts uz šīs serdenes - Flush&go, kas domāts iemet un nolaid. Tad nu sapratu, ka šī štelle ir bio sairstoša. Nu ko, ilgi nebija jādomā kam uzticēt eksperimentu šo serdenīšu iznīcināšanā.      Uzsējām priekšautu un atnesām uz istabu trauku ar ūdeni. Tad M paņēma serdenīti un ielika ūdenī. 


      Redzot, ka serdenīte sāk izšķīst M to pamanījās vel ar roku pabakstīt, lai process virzās ātrāk. Kad papīrs nu pārtapis šķidrā masā M steidz viņu pataustīt. Ar frāzi "pē" apzīmē izjūtas, bet uzreiz arī steidz paņemt otru papīra serdeni. 


Arī otra veiksmīgi tika izšķīdināta un M varēju kārtīgi izmīcīt caur pirkstiņiem šķidro papīra masu. Uz jautājumu, kur palika papīra rullīši, M atbildēja - pazuda ūdenī. Šeit mācījāmies arī jaunus vārdiņus - izžķīda, šķidrs, līst, slapjš, auksts. Viena - Fun factor nodarbība un atkal jaunas sajūtas mazajām rociņām.








Šo rindiņu rakstu 16.04.12. , jo nevaru nepiebilst, ka kopš eksperimenta M pamanās pamanīt visas ruļļa serdenes un pats skriešiem dodās pēc bļodas, lai darbotos tālāk pēc iepriekš aprakstītā principa. Jā ... Un te viņš jau darbojās viens - savā nodabā. Kad apnīk, aiziet podā izlej papīrūdeni, noliek bļodu un tad uzmeklē mani:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru