pirmdiena, 2012. gada 20. februāris

Palīgs virtuvē

M ļoti patīk darboties virtuvē kopā ar mani. Viņš vienmēr ir blakus gatvaojot brokastis, pusdienas un vakariņas. Patiesībā tiko es ieeju virtuvē, tulīt arī M ir klāt, paņem savu mazo palikni (krēsliņš stāvēšanai ar neslīdošo virsmu) un vērojot manas darbības arī iesaistās visās lietās. Lai arī ir saplēsti vairāki trauki un izgāzti neskaitāmi trauku saturi, tomēr ar prieku ļauju viņam darboties. Visvairāk  M patīk likt tējas maisiņu tējas krūzē, bērt cukuru, griezt visu griežamo uz dēlīša, klapēt gaļu, smērēt sviestmaizes, spiest ķiploku ķiplokspiedē un palīdzēt izkraut trauku mazgājamo mašīnu. Vispār palīgs no viņa jau šobrīd ir ļoti labs, jo viņš ir tas, kurš nepārtraukti vēlas iesaistīties visā notiekošajā.
Šovakar pa rokai gadījās telefons un varēju nobildēt to, kā M izkraujot trauku mazgājamo mašīnu šķiro galda piederumus.



Šī nodarbe ne vien palīdz man ikreizes ātrāk sakārtot visu pa vietām, bet arī lieliski nodarbina M rokas un prātu, jo sākumā nemaz tik viegli ar šķirošanu negāja. Toties tagad viss notiek raiti un pareizi:)
   Šķiet, jo vairāk ļaujam bērniem līdzdarboties savās ikdienas lietās, jo labāk un ar lielāku prieku viņī arī nākamās reizes steidz palīgā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru